04th June, 2017 Current Affairs Questions and Answers

Day Wise Current Affairs Quiz Questions and Answers on 04th June, 2017
1. Which country's space agency has named a new bacteria after Dr. A.P.J. Abdul Kalam?
[A] USA
[B] India
[C] China
[D] Japan
[E] Israel
Loading...
2. Which aerospace company launched its first recycled cargo ship on June 3?
किस एयरोस्पेस कंपनी ने 3 जून को अपना पहला रीसाइकिल्ड कार्गो जहाज शुरू किया?
[A] GE Aerospace
GE एयरोस्पेस
[B] SpaceX
स्पेसX
[C] AAI Corporation
AAI कारपोरेशन
[D] Lockheed Martin
लॉकहीड मार्टिन 
[E] Stratolaunch Systems
स्ट्राटोलांच सिस्टम 
Loading...
3. Who won the 2017 Thailand Grand Prix Gold Badminton tournament?
2017 थाईलैंड ग्रैंड प्रिक्स गोल्ड बैडमिंटन टूर्नामेंट किसने जीता?
[A] Jonatan Christie
जोनाथन क्रिस्टी
[B] Iskandar Zulkarnain Zainuddin
इस्कंदर ज़ुलकर्नाइन जैनुद्दीन
[C] Marc Zwiebler
मार्क जेविबलर
[D] Wei Nan
वी नेन
[E] B. Sai Praneeth
बी. साई प्रणीत
Loading...
4. On June 3 how many Indian Army officers climbed Mt Everest without supplementary oxygen?
3 जून को भारतीय सेना के कितने अधिकारियों ने  पूरक  ऑक्सीजन के बिना माउंट एवरेस्ट पर चढ़ाई की?
[A] 5
[B] 6
[C] 8
[D] 4
[E] 9
Loading...
5. The Indian Army tested the QR-SAM missile system in _______.
भारतीय सेना ने _______ में QR-SAM मिसाइल प्रणाली का परीक्षण किया।
[A] Rajasthan
राजस्थान
[B] Odisha
ओडिशा
[C] Maharashtra
महाराष्ट्र
[D] West Bengal
पश्चिम बंगाल
[E] Punjab
पंजाब
Loading...
6. Who is the Attorney General for India?
भारत के अटॉर्नी जनरल कौन हैं?
[A] Ranjit Kumar
रणजीत कुमार
[B] Soli Sorabjee
सोली सोराबजी
[C] Goolam Essaji Vahanvati
गोओलम एजीजी वाहनीती
[D] Mukul Rohatgi
मुकुल रोहतगी
[E] None of the above
इनमें से कोई भी नहीं
Loading...
7. Which country on June 4 has announced to deploy women in combat?
4 जून को किस देश ने लड़ाई में महिलाओं को तैनात करने की घोषणा की है?
[A] USA
अमेरीका
[B] India
भारत
[C] Norway
नॉर्वे
[D] Germany
जर्मनी
[E] None of the above
इनमें से कोई भी नहीं
Loading...
8. Name the Sounding Rocket launched by NASA on June 4.
4 जून को नासा द्वारा लॉन्च किये जाने वाले ध्वनि रॉकेट का नाम बतायें।
[A] Judi-Dart
जूडी-डार्ट
[B] Noke Orion
नोक ओरियन
[C] Terrier Malemute
टेरियर माल्मुट
[D] Rockair
रॉकएयर
[E] Jupiter-C
जुपिटर-C
Loading...
9. Who won the 2016–17 UEFA Champions League?
2016-17 यूईएफए चैंपियंस लीग किसने जीती?
[A] Juventus
जुवेंटस
[B] Paris Saint-Germain
पेरिस सेंट जर्मेन
[C] Dundalk
डुंडलक
[D] CSKA Moscow
CSKA मॉस्को
[E] Real Madrid
रियल मेड्रिड
Loading...
10. Name the malware which infected 250 million million computers worldwide on June 4.
दुनिया भर में 250 मिलियन लाख कंप्यूटरों को संक्रमित करने वाले मैलवेयर का नाम बताएं। 
[A] UGNazi
[B] K9O
[C] Aurora
ऑरोरा 
[D] Fireball
फायरबॉल
[E] Gaia
गाइअ
Loading...